Grachtenboot

Grachtenboot kopen

Wil je een grachtenboot kopen? Bij Aluminium Platbodem hebben wij een prachtige grachtenboot te koop voor iedereen! Onze grachtenboten zijn gemaakt van aluminium. Een boot van aluminium is onderhoudsvrij en roest niet. Daarnaast hebben we de productie van de boten volledig in eigen beheer. Hierdoor kunnen we je een zeer betaalbare nieuwe aluminium grachtenboot bieden, waarmee je een heerlijk dagje kunt varen. Ook voor sportvissers hebben wij geschikte boten en deze zijn zelfs naar eigen wens aan te passen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

platbodem-boot

Aluminium platbodem grachtenboot te koop

Wil jij graag in jouw eigen grachtenboot kunnen varen? Bij ons kun je een aluminium platbodem grachtenboot kopen. De platbodem heeft, zoals zijn naam al aangeeft, een platte bodem. Het voordeel hiervan is dat de boot zeer weinig diepgang heeft, waardoor je gemakkelijk door ondiepe slootjes en vaarten kunt varen. Daarbij heeft een platte bodem ook veel zijwaartse stabiliteit. Dit zorgt ervoor dat de grachtenboot niet snel kantelt, zelfs niet als je bij de rand staat. Vooral voor vissers biedt dit een uitkomst, omdat zij in de boot staan. Bij een platbodem kun je dat probleemloos doen zonder dat je bang hoeft te zijn om uit balans te raken en in het water te vallen. Om deze reden is een grachtenboot met een platbodem ook een prima keuze voor gezinnen. Vooral als er (kleine) kinderen zijn. Het risico dat de kinderen over boord vallen is op dit type vaartuig dus kleiner. Vanwege deze eigenschappen worden boten met platbodems ook vaak gebruikt als werkboten. Maar met een aluminium platbodem grachtenboot kun je natuurlijk vooral lekker ontspannen varen. Doordat je makkelijk door ondiepe waterwegen kunt varen zonder vast te lopen, geniet je van prachtige vaarroutes die anders onbereikbaar zijn.

platbodem boot
platbodem-boot-kopen

Aluminium V bodem grachtenboot te koop

Wij hebben ook een aluminium V-bodem grachtenboot te koop staan. De aluminium boot met ‘V’ bodem is erg wendbaar en heeft een hoger vrijboord dan een boot met een platbodem. Het vrijboord is de afstand van de waterlijn tot het punt waar water de boot in kan lopen. Het voordeel van een hoger vrijboord is dat golven niet snel over de rand slaan en je dus veilig kunt varen op grote meren of rivieren. Daarbij raakt een boot met V-bodem minder snel van koers door de wind. V-bodem boten zijn ook geschikt om snel mee te varen. Wanneer je een V-bodem grachtenboot gaat kopen, heb je een wendbaar schip met prima vaareigenschappen waar je ongetwijfeld lang van gaat genieten.

Stel zelf jouw aluminium grachtenboot samen

Bij Aluminium Plaatbodem heb je ook de mogelijkheid om zelf een aluminium grachtenboot samen te stellen. Zo kun je de boot laten bouwen naar jouw wensen en specificaties. Je kiest zelf alle opties die jij belangrijk vindt om aan boord te hebben. Van boot accessoires zoals een reddingsboei tot opties als een Biminitop of draaibare bootstoelen. Jij bepaalt hoe jouw ideale grachtenboot eruit komt te zien!

Verkrijgbaar in diverse maten

Aluminium grachtenboten zijn verkrijgbaar in diverse maten. Onze modellen variëren in lengte van 3 meter tot 4.25 meter. Ze hebben een maximaal gewicht van slechts 90 kg.

Wat als je een grachtenboot gaat kopen?

Wij bieden je dus diverse mogelijkheden als je een grachtenboot wilt kopen. Zo hebben wij aluminium platbodem boten, maar ook aluminium V-bodem boten. En kun je zelf jouw aluminium grachtenboot samenstellen. Al onze modellen worden standaard geleverd met:

  • Antislipmatten
  • Handvatten
  • Loopplug
  • Verstevigde spiegel

Boot accessoires

Naast dat wij boten verkopen, kun je bij ons ook terecht voor diverse boot accessoires. Accessoires maken van jouw vaartuig een comfortabelere of veiligere plek. Of je nu op zoek bent naar extra comfort of veiligheidsvoorzieningen in geval van nood, wij hebben de boot accessoires die jij nodig hebt! Denk hierbij aan bootstoelen, reddingsvesten, peddels of een boothoes om jouw grachtenboot schoon en droog te kunnen houden. Ook kun je een Biminitop voor jouw grachtenboot kopen. Deze is perfect als je schaduw op de boot wilt creëren. Een hele dag varen in de brandende zon kan namelijk net wat te heftig zijn. Maar ook draaiplateaus voor een opklapbare bootstoel vind je in ons assortiment. Deze kunnen ervoor zorgen dat jouw vaartocht of vistrip nog fijner wordt!

Bestel nu jouw grachtenboot of neem contact met ons op voor advies

Via onze webshop kun je snel en eenvoudig jouw ideale grachtenboot kopen. Met platbodem, V bodem of een zelf samengestelde grachtenboot. Wij hebben diverse varianten te koop staan. Wil je eerst meer informatie over de mogelijkheden? Heb je vragen? Of wil je advies? Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 (0)315 700237 of stuur ons een e-mail via info@aluminiumplatbodem.nl. Wij helpen je graag jouw perfecte grachtenboot te kopen.

SPECIALE WENSEN BESPREKEN?
Wij kunnen in overleg speciaal een aluminium platbodem voor u op maat maken. Daag ons uit en neem even contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.