Toont alle 4 resultaten

Aluminium Boot met V-bodem kopen
Een aluminium boot met ‘V’-bodem is de ideale boot voor watersporters en sportvissers die graag het open water opzoeken. Dit rompmodel heeft iets minder zijwaartse stabiliteit dan een platbodem. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd doordat ze vele malen beter door de golven snijden.

Een aluminium ‘V’-bodem kopen is ideaal als je veel op open water gaat varen. Denk hierbij aan rivieren en grote meren. Dit type romp is extreem wendbaar en goed bestand tegen golfslag. Ook hard varen is voor een boot als deze geen enkel probleem.

Heb je geen last van golven en wil je juist in alle rust door ondiepe sloten varen? Kijk dan eens naar onze extreem stabiele aluminium EMOK of EMOK Pro serie.


Aluminium boot voor het hele gezin

Watersport is ontzettend populair. En wat er nu leuker dan met je eigen boot een heerlijk dagje varen over de grote meren of rivieren? Van haven naar haven varen en lekker een terrasje te pakken in de mooiste dorpjes langs de route. Lekker zwemmen onderweg of een rubberband achter de boot aanslepen om op te drijven. Met de aluminium EMOK  V-serie kun je met maximaal 5 personen een heerlijke dag op het water beleven.

Voordelen van een romp met V Bodem

Aluminium boten met V bodem zijn koersvaster dan een platbodem en raken hierdoor minder snel op drift. Dat zijn belangrijke eigenschappen bij het varen op open water. Vooral op rivieren of grote meren waar de wind vrij spel heeft merk je deze voordelen. Het vrijboord is ook hoger waardoor water van golven niet snel over de reling slaat. En dat is wel zo fijn als er ook grote schepen voorbij varen. Modellen met een 'V' -bodem hebben, door hun ligging in het water, wel iets meer vermogen nodig om vooruit te komen dan een platbodem.

De voordelen van V bodems op een rij:

  • Erg koersvast en daardoor weinig last van wind en drift.

  • Hoog vrijboord waardoor golven niet snel over de reling slaan.

  • Geschikt als visboot of toerboot

Nadelen van 'V' romp in  vergelijking met een platbodem

  • Meer vermogen nodig omdat de romp door het water gaat in plaats van er overheen schuift.

  • Loopt sneller vast in ondieptes door zijn diepere ligging in het water.

  • Minder ruimte in de kuip dan een platbodem.

Aluminium V bodem kopen

Een aluminium jon met 'V' -bodem kun je voor diverse doeleinden gebruiken. Wat je er ook  mee gaat doen, je zult er veel plezier van hebben. De vaareigenschappen van aluminium boten zijn fantastisch. Je hebt er praktisch geen onderhoudswerkzaamheden aan. En ook aanleggen of traileren van de boot is eenvoudig te doen als je alleen bent omdat deze boten zo weinig wegen. De Aluminium boten met V bodem die je bij ons kunt kopen zijn;

Bestel nu je nieuwe aluminium boot direct in de webshop of neem contact met ons op voor deskundig advies.
De waardering van aluminiumplatbodem.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 16 reviews.