Toont alle 4 resultaten

Aluminium platbodem boot kopen
Een aluminium platbodem brengt je overal waar je maar wilt. De geringe diepgang maakt dit type aluminium boot tot veelgebruikte werkboot. Ook sportvissers hebben veel voordeel van een aluminium platbodem. Door de platte bodem is de boot namelijk zeer stabiel, ook als je op of bij de rand staat schommelt de boot nauwelijks. Een platbodem heeft veel laadvermogen door de ruimte in de kuip. Daardoor kun je de hele breedte benutten voor je hengels, visspullen of een grote onthaakmat.

Een aluminium platbodem is daarom de ideale toerboot of visboot op ondiepe, kalme wateren zoals;

vaarten
grachten
kanalen
slootjes

Vis je veel op open water of rivieren? Dan raden we onze V-serie boten aan. Met een ‘V’-bodem raakt de boot minder snel van koers door de wind. Iets wat op open water sneller voorkomt. Ook is het vrijboord hoger zodat het betere bescherming tegen hoge golven biedt. Het vrijboord is de afstand van de waterlijn tot het punt waar water de boot in kan lopen.


Aluminium platbodems voor het hele gezin

Een stabiele aluminium platbodem is een prima keuze voor gezinnen, vooral als er (kleine) kinderen zijn. Het risico om overboord te vallen door plotselinge schommelingen is op dit type vaartuig kleiner. Je vaart makkelijk door ondiepe waterwegen zonder vast te lopen. Je geniet daardoor van prachtige vaarroutes die anders onbereikbaar zijn. Voor extra veiligheid hebben we de zittingen opgevuld met een speciaal schuim. Dit zorgt voor zoveel drijfvermogen dat de boot niet kan zinken. En dat is een heel geruststellende gedachte als je met je gezin gaat varen.

Snelheid en comfort

Onze Aluminium JON-boten halen goede snelheden op het water. Door de platte bodem schuiven ze als het ware over de toppen van de golven en snijden ze er niet dwars doorheen. Een aluminium boot is ook nog eens erg licht van gewicht. Met een buitenboordmotor aan de stevige spiegel - tot maximaal 15 pk - is deze sterke werkboot bijna gelijk aan een speedboot.

Een elektrische buitenboordmotor is zeer geschikt voor een aluminium platbodem. Ze zijn erg licht van gewicht en hebben daardoor minder vermogen nodig om een goede snelheid te bereiken. Wanneer je gaat vissen of een dagje met je gezin gaat varen maakt het nogal een verschil of je dat met een lawaaiige buitenboordmotor doet of een fluisterstille elektrische buitenboordmotor.

Voordelen platbodems vergeleken met V-bodems

 • Een platbodem heeft weinig diepgang waardoor je zelfs in de kleinste slootjes kunt varen.

 • Platbodems hebben veel ruimte in de kuip en zijn daardoor erg geschikt voor meerdere personen of veel spullen.

 • Platbodems hebben geen zware buitenboordmotor nodig om een goede snelheid te varen of te planeren. Let wel op dat je hierdoor sneller een vaarbewijs nodig hebt. Een vaarbewijs is verplicht als je boot sneller kan dan 20 km per uur ongeacht het aantal pk's wat de buitenboordmotor heeft.

Nadelen aluminium platbodems

 • Ze rijden over de golven en raken daardoor sneller uit koers dan een 'V' -bodem.

 • Ze vangen veel wind door de opkomende boeg als je alleen in de boot zit waardoor je kunt gaan driften.

 • Het vrijboord van een aluminium platbodem is relatief laag. Hierdoor kunnen golven sneller over de rand slaan waardoor je nat wordt.

Aluminium boot kopen

Aluminium platbodems zijn ideale visboten voor kleinere vaartjes of toerboten voor het gezin. Ook als werkboot worden ze veel gebruikt, omdat ze in bijna iedere sloot of vaart kunnen komen. Zoek je een boot voor het (niet kalme) open water zoals meren en rivieren? Dan is de aluminium EMOK V-serie met V bodem en hoger vrijboord misschien een betere keuze. Aluminium boten zijn onderhoudsvrij, stabiel en erg licht van gewicht. Je kunt bij Aluminium Platbodem ook zelf je boot naar wens samenstellen en laten bouwen.

Aluminium Platbodems zijn verkrijgbaar in diverse maten:

 • Platbodem 3 meter - EMOK J300

 • Platbodem 4 meter - EMOK J400

 • Platbodem 3.60 meter - EMOK PRO J360

 • Platbodem 4 meter - EMOK PRO J400

 • Platbodem 4.25 meter - EMOK PRO J425

Bestel nu je aluminium platbodem of neem neem contact met ons op met ons op voor advies.

De waardering van aluminiumplatbodem.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 17 reviews.