Aluminium platbodem boot

Met een aluminium platbodem boot kom je overal

Ben je op zoek naar een aluminium platbodem boot? Die kun je bij ons gegarandeerd wel vinden.

Een aluminium platbodem is verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine modellen voor één persoon tot grotere modellen die plaats bieden aan meerdere personen. Op deze pagina lees je meer over de aluminium platbodem boot. Uiteraard kun je voor meer informatie ook direct contact met ons opnemen. We informeren je graag.

platbodem-boot

Wat is een aluminium platbodem boot?

Een aluminium platbodem boot brengt je overal waar je maar wilt. Kenmerkend voor dit type boot is dat hij is gemaakt van aluminium en een platte bodem heeft. Het is een veelgebruikt type boot, vooral in ondiepe wateren zoals rivieren, meren en moerassen. En ‘platbodem’ betekent uiteraard dat de hele onderkant van de boot vlak is. Dit zorgt ervoor dat de boot zeer stabiel is en gemakkelijk kan manoeuvreren in ondiep water. De platte bodem maakt het ook mogelijk om de boot makkelijk op het land te trekken, bijvoorbeeld op een trailer, zonder dat je hiervoor een boothelling of kraan nodig hebt.

platbodem boot
platbodem-boot-kopen

Weinig diepgang

Door zijn geringe diepgang in het water is de platbodem boot van aluminium een veelgebruikte werkboot door werklieden die werkzaamheden moeten uitvoeren op het water. Ook sportvissers maken voor hun sport of hobby graag gebruik van een aluminium platbodem. Door de platte bodem van de boot ligt hij zeer stabiel in het water. Ook als je op of bij de rand van de boot staat, schommelt hij nauwelijks. Een platbodem heeft veel laadvermogen door de ruimte in de kuip. Daardoor kun je de volle breedte van de boot benutten voor je hengels, visspullen of een grote onthaakmat.

Voordelen van aluminium boten

Het gebruik van aluminium voor de platbodem boten heeft een aantal grote voordelen.

Duurzaamheid

Aluminium boten zijn zeer licht en duurzaam. Ze hebben dus ook een zeer lange levensduur. En daarom kun je je platbodem boot in de winter gewoon in het water laten liggen. Daarnaast heeft een aluminium boot weinig onderhoud nodig en dat scheelt enorm in de kosten voor onderhoud. Je hoeft je met een aluminium platbodem geen zorgen te maken over het roesten of rotten van dit materiaal, want daar heb je met aluminium simpelweg geen last van.

Boten op maat

Doordat het productieproces erg flexibel is, is het goed mogelijk om een aluminium platbodem boot aan te passen naar je specifieke wensen. Wil je een boot op maat kopen? Dat kan! We bieden verschillende mogelijkheden om een aluminium boot aan te passen aan jouw wensen. Misschien zoek je een specifieke indeling of wil je een andere opbouw? Met ons flexibele productieproces is er heel veel mogelijk.

Aluminium is veilig

Veiligheid op het water is enorm belangrijk. Als je een brandveilige boot wilt kopen, dan is de aluminium platbodem zeer geschikt. Aluminium is namelijk brandbestendig, waardoor je met een boot van dit materiaal met een gerust hart het water op kunt. Ook zijn onze boten onzinkbaar gemaakt met behulp van speciaal foam in de zitbanken. Kortom: een aluminium platbodem boot is een robuuste, stabiele en veelzijdige boot met een platte bodem, gebouwd van aluminium die geschikt is voor gebruik in ondiepe wateren.

V-serie platbodems

Vis je veel op open water of rivieren? Dan raden we je onze V-serie aluminium boten aan. Met een ‘V’-bodem raakt je boot minder snel uit koers door de wind. Iets wat op open water sneller voorkomt. Ook is bij deze boot het vrijboord hoger, zodat het betere bescherming tegen hoge golven biedt. Het vrijboord is de afstand van de waterlijn tot het punt waar water de boot in kan lopen.

Aluminium platbodems voor het hele gezin

Een stabiele aluminium platbodem is een prima keuze voor gezinnen, vooral met (kleine) kinderen. Het risico om overboord te vallen door plotselinge schommelingen is op dit type vaartuig kleiner. Je vaart makkelijk door ondiepe waterwegen zonder vast te lopen. Je geniet daardoor van prachtige vaarroutes die anders onbereikbaar zijn. Voor extra veiligheid hebben we de zittingen opgevuld met een speciaal schuim. Dit zorgt voor zoveel drijfvermogen en dat de boot niet kan zinken. En dat is een heel geruststellende gedachte als je met je gezin gaat varen.

Snelheid en comfort

Onze aluminium platbodems halen goede snelheden op het water. Door de platte bodem schuiven ze als het ware over de toppen van de golven en snijden ze er niet dwars doorheen. Een aluminium boot is ook nog eens erg licht van gewicht. Met een buitenboordmotor aan de stevige spiegel – tot maximaal 15 pk – is deze sterke werkboot bijna gelijk aan een speedboot.

Elektrische buitenboordmotor voor de platbodem

Een elektrische buitenboordmotor is zeer geschikt voor gebruik op een aluminium platbodem. Deze motoren zijn zeer licht van gewicht en hebben daardoor minder vermogen nodig om een goede snelheid te bereiken. Wanneer je gaat vissen of een dagje met je gezin gaat varen, maakt het nogal een verschil of je dat met een lawaaiige buitenboordmotor doet of met een fluisterstille elektrische buitenboordmotor.

Voordelen platbodems vergeleken met v-bodems

Onze aluminium platbodem boten hebben een aantal voordelen ten opzichte van v-boten met een bodem die in de vorm van de letter ‘v’ taps toeloopt naar het voorste gedeelte van de boot.

 • Een platbodem heeft weinig diepgang waardoor je zelfs in de kleinste slootjes kunt varen.
 • Platbodems hebben veel ruimte in de kuip en zijn daardoor erg geschikt voor meerdere personen of veel spullen.
 • Platbodems hebben geen zware buitenboordmotor nodig om een goede snelheid te varen of te planeren. Let wel op dat je hierdoor sneller een vaarbewijs nodig hebt. Een vaarbewijs is verplicht als je boot sneller kan varen dan 20 km per uur, ongeacht het aantal pk’s dat de buitenboordmotor heeft.

Waarom een platbodem kopen bij Aluminium Platbodem?

Goede redenen om een platbodem te kopen bij Aluminium Platbodem zijn:

 • Boten geproduceerd in eigen beheer
 • Boot naar wens samenstellen mogelijk
 • Messcherpe prijzen
 • Topkwaliteit aluminium
 • Zeer lange levensduur
 • Weinig onderhoud nodig
 • Gratis levering binnen 50 km
 • Deskundig advies

Waarom een aluminium platbodem boot kopen?

Aluminium platbodem boten zijn de ideale boten om lekker mee te gaan vissen op de wat kleinere vaarten. Daarnaast zijn het ook zeer toegankelijke toerboten voor het gezin. Ook worden ze als werkboot veel gebruikt, omdat ze vrij gemakkelijk in bijna iedere sloot of vaart kunnen komen. Zoek je een boot voor het (niet kalme) open water, zoals meren en rivieren? Dan is de aluminium EMOK V-serie met V bodem en hoger vrijboord misschien een betere keuze. Aluminium boten zijn onderhoudsvrij, stabiel en erg licht van gewicht. Je kunt bij Aluminium Platbodem ook zelf je boot naar wens samenstellen en laten bouwen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Aluminium platbodems in diverse maten

Aluminium platbodem boten zijn verkrijgbaar in diverse maten:

 • Platbodem 3 meter – EMOK J300
 • Platbodem 3.60 meter – EMOK PRO J360
 • Platbodem 4 meter – EMOK PRO J400
 • Platbodem 4.25 meter – EMOK PRO J425

Contact met Aluminium Platbodem

Wil je meer weten over het bestellen van een aluminium boot? Of wil je een aluminium platbodem op maat laten maken? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer
0315 70 02 37 of mail naar info@aluminiumplatbodem.nl.

SPECIALE WENSEN BESPREKEN?
Wij kunnen in overleg speciaal een aluminium platbodem voor u op maat maken. Daag ons uit en neem even contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.