Toont alle 6 resultaten

Aluminium boottrailer kopen

Wil je een kwalitatieve boottrailer kopen voor je aluminium boot? Dan zit je hierĀ  goed! Met een boottrailer hoef je geen uren te varen om de mooiste wateren te bezoeken. Ook hoef je geen vaste ligplaats voor je boot te regelen. Met een boottrailer kun je jouw boot eenvoudig op je oprit of in je garage stallen. Zo staat je boot veilig en kun je makkelijk onderhoudĀ  plegen aan je motor of je boot eens lekker wassen. En ga je op vakantie? Dan neem je je boot zonder moeite mee om ook daar te genieten op het water.


Voordelen van een aluminium boottrailer

 • Een aluminium boottrailer is duurzaam, omdat het niet roest en rot gaat het vele jaren mee.

 • Een boottrailer van aluminium heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Hij is licht van gewicht en daardoor makkelijk te vervoeren.

 • Een boottrailer van aluminium is oersterk.

Een goede aluminium boottrailer bevat:

 • Kimrollen die zorgen ervoor dat de boot stabiel blijft liggen en dat de boot onbeschadigd te water gelaten kan worden.

 • Kielrollen voor ondersteuning van de kiel op de aluminium boottrailer.

 • Een lier voor het soepel te water laten en weer terug hijsen van de boot op de boottrailer.

 • Zo kies je de juiste boottrailer

  Wanneer je een boottrailer koopt, moet je rekening houden met zaken als; de lengte van je boot, het gewicht van de boot, het gewicht van de motor of buitenboordmotor en eventuele andere spullen aan boord. Je mag het maximaal belastbare gewicht van de boottrailer nooit overschrijden. Dit kan niet alleen hele dikke boetes opleveren, het is ook levensgevaarlijk. Een aluminium boot is natuurlijk erg licht van gewicht. Daardoor is het kiezen van de juiste boottrailer een stuk eenvoudiger.

  Dit zijn de zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een boottrailer voor jouw aluminium boot.

  Lengte van een boottrailer bepalen

  De lengte van de boottrailer hangt af van de lengte van jouw boot. Het is belangrijk dat de boottrailer de juiste kogeldruk heeft. Kogeldruk is de neerwaartse kracht waarmee de koppeling van de boottrailer op de trekhaak rust. Als je een boot wilt vervoeren met een zware buitenboordmotor? Dan moet je een boottrailer kopen die langer is dan de lengte van de boot zelf. Omdat er met een zware buitenboordmotor veel gewicht op de achterkant van de boottrailer terecht komt, is het belangrijk voor de kogeldruk dat in dit geval de boottrailer langer is dan de boot zelf.

  Het laadvermogen van je boottrailer

  Elke aluminium boottrailer heeft een bepaald laadvermogen. Het is van belang dat je weet welk ledig gewicht je boot heeft voordat je een aluminium boottrailer gaat kopen. Leeggewicht is een ander woord voor ledig gewicht. Dus het gewicht van de boot zonder motor en personen in de boot. Houdt hier dus rekening mee bij het kopen van een aluminium boottrailer. Zo voorkom je dat je het netto laadvermogen van de boottrailer overschrijdt. Bij onze aluminium boten zal dit niet snel een probleem zijn aangezien ze vaak niet meer dan 100 kg wegen.

  Het maximale trekgewicht van je auto

  Het is fijn als je een boottrailer hebt waar je boot ook echt op past. Vergeet alleen niet dat je auto dit gewicht ook moet kunnen of mogen trekken. Met een trailer en boot tot 750 kg heb je geen aanhanger rijbewijs nodig. De combinatie auto +trailer + boot mag niet meer zijn dan 3500 kg. Kom je daarboven is een BE rijbewijs noodzakelijk. Let wel op dat sommige auto's slechts enkele honderden kg's mogen trekken.

  Advies nodig?

  Twijfel je of jouw boot geschikt is voor 1 van deze aluminium boottrailers? Neem dan contact met ons op voor advies.

De waardering van aluminiumplatbodem.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 17 reviews.