Toont alle 2 resultaten

Nieuwe Kajak kopen

Wanneer je een nieuwe kajak wilt kopen ben je bij ons aan juiste adres. Nederland is een kajak land bij uitstek vanwege de vele wateren die ons land rijk is. De kajak is licht van gewicht en dus makkelijk te hanteren. Als je een heerlijk ontspannen manier zoekt om de Nederlandse waterwegen geruisloos te verkennen, dan is het tijd om in een kajak te stappen!


Waarom een Kajak kopen?

Kajakken geeft je vrijheid. Je bereikt de mooiste plekjes waar je met een gewone boot nooit zou kunnen komen. Wilde stroomversnellingen trotseren wordt in eigen land lastig. Dus voor de echte adrenalinekick ga je gewoon naar het Buitenland. België, Duitsland, Frankrijk, er is keuze genoeg. En de lichte kajak is makkelijk te vervoeren op de dakdragers van je auto. Een Kajak kent vele voordelen....
  • Het is een milieuvriendelijke en sportieve manier van watersport.
  • Met de kajak ben je welkom op bijna alle wateren in Nederland.
  • De kajak is makkelijk hanteerbaar in je eentje.
  • De kunststof kajak is duurzaam en slijtvast.

Verschil tussen een Kajak en een kano

Een kajak en een kano lijken erg op elkaar. Hoewel ze veel overeenkomsten vertonen, zijn er toch enkele verschillen tussen de twee boten. Het grootste verschil zit in de manier waarop elke boot zich over het water voortbeweegt. In een kano zit je meestal geknield en peddel je met 1 blad aan 1 kant. Bij een kajak zit je vaak in een stoel. Je peddelt dan met een dubbel blad, om en om aan beide kanten van de kajak. Andere verschillen tussen een kajak en een kano zijn:
  • In een kajak is plaats voor 1 persoon. In kano's is vaak plek voor meerdere mensen.
  • Een kajak bestuur je door afwisselend links en rechts van de kajak te peddelen.  Je bepaalt hiermee de juiste vaarrichting
  • In een kano peddel je aan 1 kant. Op deze manier moet je zorgen dat je vooruit komt en je moet tegelijk sturen

Kajakken is gezond voor lichaam en geest

Kajakken is een gezonde sport die je een zware dag op het werk snel doet vergeten. Het is een geweldige manier om te ontstressen en je hoofd leeg te maken op het water. Als je met je kajak aan het peddelen bent, komen er chemische stoffen in je hoofd vrij die je meer zelfvertrouwen en eigenwaarde geven - net wat we nodig hebben na een lange werkdag! Kajakken helpt daardoor zelfs een beter humeur te krijgen.

Kajakken helpt je fysiek sterker te maken.

Kajakken heeft verrassende voordelen. Het is niet alleen een plezierige manier om je benen, armen en lichaam te trainen in een serene omgeving, maar je traint ook de buikspieren die essentieel zijn voor het voorkomen van rugpijn en voor de algehele lichaamshouding! Wil je een nieuwe kajak kopen? Koop dan je kajak bij AP Silvolde. Wil je de kajak eerst komen bekijken? Maak dan snel een afspraak om onze showroom te bezoeken.
De waardering van aluminiumplatbodem.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 17 reviews.